WorldFood Istanbul 30. Yılında Rekorları Alt Üst Etti, 4 Günde 1.2 Milyar Euro’luk İş Hacmi Yarattı

Gıda sektörünün uluslararası iş birliği platformu Uluslararası Gıda Ürünleri Teknolojileri Fuarı – WorldFood Istanbul, bu yıl ziyaretçi, katılımcı ve yabancı satın alma profesyoneli sayılarında çok önemli başarılara imza attı. 4 gün boyunca 25 farklı ülkeden 835 katılımcı, 2000’in üzerinde markasını, 163 ülkeden 38.358 profesyonel ziyaretçi ile buluşturdu; her üç ziyaretçiden biri, yurt dışından katılım olarak kayıtlara geçti.

 

Avrasya’nın en büyük sektör fuarı olan, yakaladığı ivme ve genişleyen etki alanı ile dünyanın en büyük sektör fuarları arasında olma yolunda ilerleyen WorldFood Istanbul, 30. yılını, 1-4 Eylül 2022 tarihleri arasında TÜYAP’ta kapılarını açtığı paydaşları ile birlikte kutladı.

 

Yerli ve yabancı pek çok markanın yer aldığı, üreticisinden girişimcisine, sektörün tüm paydaşları ile temsil edildiği iş birliği platformu olma özelliğini taşıyan WorldFood Istanbul, geçtiğimiz yıla göre ziyaretçi, katılımcı, yabancı satın alma profesyoneli ve iş hacmi rakamlarında çok önemli gelişmeler kaydetti; WorldFood Istanbul tarihinin rekorları kırıldı.

 

Bu yıl 163 farklı ülkeden 38.358 ziyaretçiyi ağırlayan fuarda katılımcıların yüzde 33’ü, yani toplamda 12.633’ü yabancı ziyaretçiler oldu. Böylece bir önceki yıla göre yabancı ziyaretçi sayısını yüzde 141 artıran WorldFood Istanbul’da, katılımcı sayısı da tarihi bir seviyede gerçekleşti.

 

İŞ HACMİ HEDEFİNİN YAKALANMASINDA YURT DIŞI ALIM HEYETİ PROGRAMI ETKİSİ

25 farklı ülkeden 835 katılımcı, 2000’in üzerinde markasını hem profesyonel ziyaretçilerin hem de 77 ülkeden 600’ün üzerinde yabancı satın alma profesyonelinin beğenisine sunarken, 4 gün boyunca WorldFood Istanbul VIP Alım Heyeti programı kapsamında gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda, fuar öncesi hedeflenen “en az 1 milyar Euro’luk iş hacmi” hedefi yakalandı.

 

WorldFood Istanbul 2022, fuar sırasında yeni iş birliklerinin tesisine, anlaşmaların imzalanmasına vesile olan bu program çerçevesinde Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkeleri (MENA), Balkan ülkeleri, CIS ülkeleri, Güney & Kuzey Amerika ülkeleri, Güneydoğu Asya gibi önemli bölgelerden ağırlıklı olmak üzere çok önemli satın alma profesyonelleri, İstanbul’da ağırlandı.

 

Satın alma profesyoneli sayısının çok önemli bir rakama ulaştığını, mevcut durum itibariyle WorldFood Istanbul’un, sektöründe artık uluslararası en önemli fuarlar arasında yer almak adına, son fuarın önemli bir tecrübe olduğunu belirten WorldFood Istanbul Direktörü Semi Benbanaste, “Fuarlarımızda ticari hareketliliği etkileyen, iş hacmi hedefini geliştiren, Alım Heyeti Programı’dır. Bu yıl, önemli sayıda, 600’ün üzerinde profesyonel satın almacıyı İstanbul’da ağırladık. Bu sayede fuar öncesinde hedeflediğimiz 1 Milyar Euro’luk iş hacmini aşarak, 1.2 Milyar Euro değerinde satış yapılmasına vesile olduk. Özellikle Türkiye’de üretim yapan yerli katılımcılarımızın bu pastadan büyük bir dilim aldığını söylemek isterim.” sözleri ile, Alım Heyeti Programı’nın, katılımcıların 4 gündeki iş hacimlerine yaptığı katkıya dikkat çekti.

 

ATIKSIZ MUTFAK MÜMKÜN MÜ?

Fuarı süresince gerçekleştirilen oturumlar, atölye çalışmaları, girişimci sunumları ve ödül törenleri ile, sektör paydaşları, sektörün nabzını Food Arena etkinlik alanından ve YouTube üzerinden takip etti.

 

Benbanaste, fuarın odak bir diğer alanının eğilimleri belirlemek, sektörün yarınlarını konuşmak olduğunu belirtirken, “Bu yıl sürdürülebilirliğin ve güvenilir gıdanın yanı sıra sektörümüzün en önemli sorunlarından olan israfa çözüm bulmak ya da israfı azaltacak nelerin, nasıl yapılabileceğini, mutfağımızı bu yönde nasıl kullanacağımız da etkinliklerimizin odak konusu oldu. Yanı sıra yine çok önemsediğimiz, destek verdiğimiz girişimcilerimiz, yeni ürün ve hizmetlerini sektöre tanıtma fırsatı buldular.” dedi.

 

Fuar süresince Sıfır Atık Hareketinden İlhamla Yaratıcı Mezeler ve Sıfır Atık Hareketinden İlhamla Yaratıcı Tatlılar atölye çalışmaları; gıda israfı ya da atığının hangi yaklaşımlarla değerlendirilebileceği, israfın en aza indirilerek ya da belli oranda nasıl kaldırılabileceği, Aşçılar Derneği iş birliğinde deneyim odaklı, katılımcı stantlarından seçilen ürünlerle uygulandı. Gastronomi Derneği iş birliğinde, gastronomi uzmanlarının sınırlı kontenjan katılımı ile düzenlenen Özel Fuar Turu, katılımcı stantlarını ziyaret ederek, sağlıklı ve güvenilir ürünlerle sıfır atıkla mücadele eden yaklaşım, çözüm ve ürünleri yerinde değerlendirdi.

 

WorldFood Istanbul için klasikleşen Başkanlar Oturumu, bu yıl da gerçekleştirilirken, İHBİR, sektörün 2022 için ihracat hedefini 13 milyar dolar olarak açıkladı; ürün ve tedarik zincirinde yaratılan güvenin Türkiye’ye ve yerli üreticilere sağladığı faydalar, örnek olaylarla birlikte aktarıldı.

 

TEKNOLOJİ GİRİŞİMLERİ, SEKTÖRÜ, YARINLARA HAZIRLIYOR

Food Arena etkinlik alanında yer Food Tech Garage alanında 10 farklı girişimci, yeni ürün ve hizmetlerini katılımcılara sunarken, Avrupa Birliği ve European Institute of Innovation and Technology (EIT Food – Avrupa Teknoloji ve İnovasyon Enstitüsü) tarafından desteklenen; Impact Hub Istanbul, Foodback.co ve Topraktan.co iş birliği ile gerçekleşen "Empowering Women in Agrifood – EWA" programının 2020-2021-2022 kadın girişimcileri, Food Tech Garage alanında sektöre özel teknolojik çözümlerini içeren yenilikçi projelerini ve hikayelerini dinleyicilere aktardı.

Bu yıl yenilikçi yaklaşımlarda; sağlıklı atıştırmalık üretimi, fonksiyonel beslenme, kimyasal olmayan gübre ve toprak dostu zeytin üretimi ile Yapay Zekâ ile arıların sağlıklı, çoğalarak ve besleyici bal üretimine yardımcı olma ile israfın önlenmesine yönelik çözüm ve servisler sunuldu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

deneme bonusu veren siteler
ikinci el rolex saat alan yerler yangın merdiveni ucuz yangın kapısı uluslararası evden eve nakliyat asfalt plenti Ankara Haber